Xenony nie działają

Awatar użytkownika
marcelDream
Posty: 76
Rejestracja: 2 lata temu
Imię: Mateusz
Moje auto: Espace IV 2.0 dCi M9R
Grand: Tak
Rok produkcji: 2008
LPG: Nie

Xenony nie działają

Post autor: marcelDream » 4 tygodni temu

Witajcie
Bardzo dziwna sprawa: po odpaleniu zapaliły się postojówki a mijania (w moim przypadku Xenon) nie. Ustawione są tak by mijania świeciły zawsze. Ręczne ustawienie manetką nic nie daje. Na desce pali się kontrolka od pozycyjnych. Dlugie się włączają. Wszystko inne w aucie jest sprawne. Wiecie co może być przyczyną?

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
Erni
Posty: 3788
Rejestracja: 4 lata temu
Imię: Arek
Moje auto: Espace IV 2.2 dCi G9T
Grand: Nie
Rok produkcji: 2005
LPG: Nie
Lokalizacja: Płock (WP)

Re: Xenony nie działają

Post autor: Erni » 4 tygodni temu

Przetwornica ?żarniki aby oba padły na raz - mało prawdopodobne.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika
marcelDream
Posty: 76
Rejestracja: 2 lata temu
Imię: Mateusz
Moje auto: Espace IV 2.0 dCi M9R
Grand: Tak
Rok produkcji: 2008
LPG: Nie

Re: Xenony nie działają

Post autor: marcelDream » 4 tygodni temu

Dzisiaj zamieniłem kable we tyczkach lamp, kabel od swiateł pozycyjnych zamieniłem z mijania i odziwo xenony działają. Nawet skręcają i się poziomują.

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
patrys4891
Posty: 8
Rejestracja: 1 miesiąc temu
Imię: Patryk
Moje auto: Inne
Grand: Nie
Rok produkcji: 1999
LPG: Nie
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Xenony nie działają

Post autor: patrys4891 » 4 tygodni temu

Bezpieczniki sprawdzałeś?

Awatar użytkownika
marcelDream
Posty: 76
Rejestracja: 2 lata temu
Imię: Mateusz
Moje auto: Espace IV 2.0 dCi M9R
Grand: Tak
Rok produkcji: 2008
LPG: Nie

Re: Xenony nie działają

Post autor: marcelDream » 3 tygodni temu

Uporałem się. Winny był przekaźnik na płytce bezpieczników. Wymieniłem całą skrzynkę ale zostawiłem swoją skrzynkę od immobilisera. Nie było żadnego problemu z uruchomieniem auta, wszystko wróciło do normy.

Walnięty przekaźnik to któryś z tych czarnych.

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka


Obrazek

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 5 gości