CLIP Z CHIN

Awatar użytkownika
Erni
Posty: 3840
Rejestracja: 4 lata temu
Imię: Arek
Lokalizacja: Płock
Województwo: Mazowieckie
Moje auto: Espace IV 2.2 dCi G9T
Grand: Nie
Rok produkcji: 2005
LPG: Nie
Kontakt:

Re: CLIP Z CHIN

Post autor: Erni » 2 miesięcy temu

a nie łatwiej podłączyć się na uruchomionym silniku aby odczytać parametry live a potem rozłączyć się,wyłączyć silnik i ponownie podłączyć Clipa?

Awatar użytkownika
milimetr59
___________________
___________________
Posty: 1298
Rejestracja: 3 lata temu
Imię: Waldek
Lokalizacja: Łódź (EL)-Bałuty VelSatis 2006 2.0T benzyna po lifcie
Województwo: Łódzkie
Moje auto: Inne
Grand: Nie
Rok produkcji: 2006
LPG: Tak
Kontakt:

Re: CLIP Z CHIN

Post autor: milimetr59 » 2 miesięcy temu

Erni pisze:
2 miesięcy temu
a nie łatwiej podłączyć się na uruchomionym silniku aby odczytać parametry live a potem rozłączyć się,wyłączyć silnik i ponownie podłączyć Clipa?
Ja tak właśnie robię, bo wtedy wiem, że aku ma odpowiednie napięcie. Zresztą szczerze mówiąc ja jak pokazywało, że aku ma za małe napięcie uruchamiałem auto z podłączonym CLIPem. Czytając Wasze wypowiedzi więcej tego nie zrobię, żeby nie uwalić CLIPa :)

Awatar użytkownika
Nemo
Posty: 2049
Rejestracja: 1 rok temu
Imię: Nemo
Lokalizacja: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Moje auto: Espace IV 2.0 T F4R
Grand: Tak
Rok produkcji: 2004
LPG: Tak
Kontakt:

Re: CLIP Z CHIN

Post autor: Nemo » 2 miesięcy temu

Niema to jak o 2 w nocy zasuwać do auta z komputerem, ale powiedziałem sobie, że nie pójdę spać dopóki nie uruchomię tego draństwa :mrgreen:
To zostało tylko nic teraz nie popsuć :twisted:

Awatar użytkownika
Erni
Posty: 3840
Rejestracja: 4 lata temu
Imię: Arek
Lokalizacja: Płock
Województwo: Mazowieckie
Moje auto: Espace IV 2.2 dCi G9T
Grand: Nie
Rok produkcji: 2005
LPG: Nie
Kontakt:

Re: CLIP Z CHIN

Post autor: Erni » 2 miesięcy temu

i jak?

Awatar użytkownika
Qcaty
Posty: 198
Rejestracja: 10 miesięcy temu
Imię: Konrad
Lokalizacja: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Moje auto: Espace IV 2.2 dCi G9T
Grand: Tak
Rok produkcji: 2003
LPG: Nie
Kontakt:

Re: CLIP Z CHIN

Post autor: Qcaty » 2 miesięcy temu

Pewnie odsypia :D

Awatar użytkownika
Erni
Posty: 3840
Rejestracja: 4 lata temu
Imię: Arek
Lokalizacja: Płock
Województwo: Mazowieckie
Moje auto: Espace IV 2.2 dCi G9T
Grand: Nie
Rok produkcji: 2005
LPG: Nie
Kontakt:

Re: CLIP Z CHIN

Post autor: Erni » 2 miesięcy temu

albo tak wkur.. ,że nie jest w stanie nic napisać ;-)

Awatar użytkownika
milimetr59
___________________
___________________
Posty: 1298
Rejestracja: 3 lata temu
Imię: Waldek
Lokalizacja: Łódź (EL)-Bałuty VelSatis 2006 2.0T benzyna po lifcie
Województwo: Łódzkie
Moje auto: Inne
Grand: Nie
Rok produkcji: 2006
LPG: Tak
Kontakt:

Re: CLIP Z CHIN

Post autor: milimetr59 » 2 miesięcy temu

Chłopak wyszedł w nocy, było ciemno i nie trafił do auta, pewnie już zaszedł do Wąchocka :) :) :)

Awatar użytkownika
Nemo
Posty: 2049
Rejestracja: 1 rok temu
Imię: Nemo
Lokalizacja: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Moje auto: Espace IV 2.0 T F4R
Grand: Tak
Rok produkcji: 2004
LPG: Tak
Kontakt:

Re: CLIP Z CHIN

Post autor: Nemo » 2 miesięcy temu

Ciiii, trafiłem ale na ulicę obok i usiłowałem otworzyć komuś autobus.
Potem obudziłem się pod jakimś krzakiem :mrgreen:

Powiem, że masakra.... produkt chiński i cała procedura też chińska, ale po kilku godzinach wreszcie zadziałało, chociaż w sumie wyszły 3 instalacje systemu na lapku.
Dzisiaj pierwszy sukces (zmieniłem sobie głośność bip bip przy zamknięciu) i coś zmalowałem, bo po odpaleniu wywaliło błąd immo i nie mogłem zgasić auta (zduszenie na 4 biegu i odpięcie klemy pomogło) :D
Zanabyte u gościa polecanego stronę wcześniej.

Awatar użytkownika
Erni
Posty: 3840
Rejestracja: 4 lata temu
Imię: Arek
Lokalizacja: Płock
Województwo: Mazowieckie
Moje auto: Espace IV 2.2 dCi G9T
Grand: Nie
Rok produkcji: 2005
LPG: Nie
Kontakt:

Re: CLIP Z CHIN

Post autor: Erni » 2 miesięcy temu

Ważne ,że dałeś radę z instalką ;-)


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika
Nemo
Posty: 2049
Rejestracja: 1 rok temu
Imię: Nemo
Lokalizacja: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Moje auto: Espace IV 2.0 T F4R
Grand: Tak
Rok produkcji: 2004
LPG: Tak
Kontakt:

Re: CLIP Z CHIN

Post autor: Nemo » 2 miesięcy temu

To mam już obcykane :D
Tylko strasznie to bydle jest kapryśne jeśli chodzi o laptopy z którymi współpracuje.
Na starym HP z c2d zero problemów, na nowszym dellu z i5 kaplica, sonda wykryta, a komunikacja zawisa.
Ale coś w tym musi być skoro gotowe zestawy są sprzedawane z dellami 620 (jeśli dobrze pamiętam).

Awatar użytkownika
Daroot
Posty: 780
Rejestracja: 1 rok temu
Imię: Darek
Lokalizacja: Olsztyn
Województwo: Warminsko-mazurskie
Moje auto: Espace IV 2.0 T F4R
Grand: Tak
Rok produkcji: 2004
LPG: Tak
Kontakt:

Re: CLIP Z CHIN

Post autor: Daroot » 1 miesiąc temu

Czy ktoś może proszę pokazać palcem który clip kupić (poza oryginałem) aby nie rozłączał ? Wczoraj padł mi drugi któremu zdarzało się rzadko bo rzadko ale jednak - rozłączać.

Awatar użytkownika
Erni
Posty: 3840
Rejestracja: 4 lata temu
Imię: Arek
Lokalizacja: Płock
Województwo: Mazowieckie
Moje auto: Espace IV 2.2 dCi G9T
Grand: Nie
Rok produkcji: 2005
LPG: Nie
Kontakt:

Re: CLIP Z CHIN

Post autor: Erni » 1 miesiąc temu

Cascosklep z Solca Kujawskiego na Allegro - 2 miesiące i jest ok, najdłużej pracowałem 1h i sam rozłączyłem gdy skończyłem :-)

austryliew
Posty: 1314
Rejestracja: 1 rok temu
Imię: Tomasz
Lokalizacja: Rzeszów
Województwo: Podkarpackie
Moje auto: Espace IV 3.5 V6 24V V4Y
Grand: Tak
Rok produkcji: 2006
LPG: Tak
Kontakt:

Re: CLIP Z CHIN

Post autor: austryliew » 1 miesiąc temu

Mi padł po roku, więc to różnie jest. A użytkowałem go nieraz kilka razy w miesiącu. Dopiero ostatni miesiąc miał problem z połączeniem się, po połączeniu dopóki był włączony zapłon lub silnik to chodził bez rozłączania aż do zgaszenia i znowu kilka minut zabawy w łączenie aż załapał. Teraz już się nie połączy z niczym. Jedna kontrolka gaśnie i nie wykrywa urządzeń w kompie.
Nie wiem od czego to pada. Pewnie brakuje na płytce elementów stabilizujących przy rozłączaniu czy łączeniu lub wahań napięcia. Niestety nie mam z czym porównać...

To była moja trzecia sztuka. Dwie ostatnie kupowane na allegro. Jedną od razu odesłaliśmy bo rozłączał się co 10 sec, dopiero drugi wytzrymał rok.

Napisano na kiblu



Awatar użytkownika
Nemo
Posty: 2049
Rejestracja: 1 rok temu
Imię: Nemo
Lokalizacja: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Moje auto: Espace IV 2.0 T F4R
Grand: Tak
Rok produkcji: 2004
LPG: Tak
Kontakt:

Re: CLIP Z CHIN

Post autor: Nemo » 1 miesiąc temu

I tak jakość chińczyków jest lepsza niż jakiś czas temu, a jeśli pada przed upływem roku to najlepiej reklamować na podstawie niezgodności.
Wtedy wada uznawana jest w zasadzie z automatu (sprzedawca musi udowodnić winę klienta) i jak dają nowego grata to gwara biegnie od początku ;)

Awatar użytkownika
MattiEspace
Posty: 175
Rejestracja: 1 rok temu
Imię: Mateusz
Lokalizacja: Bydgoszcz
Województwo: Dolnośląskie
Moje auto: Espace IV 2.0 T F4R
Grand: Nie
Rok produkcji: 2006
LPG: Tak
Kontakt:

Re: CLIP Z CHIN

Post autor: MattiEspace » 1 miesiąc temu

Erni pisze:
1 miesiąc temu
Cascosklep z Solca Kujawskiego na Allegro - 2 miesiące i jest ok, najdłużej pracowałem 1h i sam rozłączyłem gdy skończyłem :-)
Też mam CLIPa od niego od ponad roku - zero problemów. Sonda RTL2002 jak być powinno ;) Są na allegro ;P

Awatar użytkownika
Daroot
Posty: 780
Rejestracja: 1 rok temu
Imię: Darek
Lokalizacja: Olsztyn
Województwo: Warminsko-mazurskie
Moje auto: Espace IV 2.0 T F4R
Grand: Tak
Rok produkcji: 2004
LPG: Tak
Kontakt:

Re: CLIP Z CHIN

Post autor: Daroot » 1 miesiąc temu

Dziękuję Panowie, jednak zakupiłem z Aliego, ten droższy.
https://pl.aliexpress.com/item/High-Qua ... 09330.html
Z wysyłką dhla powinien być w ciągu 10 dni.

djanj
Posty: 1
Rejestracja: 1 miesiąc temu
Imię: Andrzej
Województwo: Dolnośląskie
Moje auto: Inne
Grand: Nie
Rok produkcji: 2007
LPG: Tak
Kontakt:

Re: CLIP Z CHIN

Post autor: djanj » 1 miesiąc temu

Witam
Na tej aukcji cascosklep, na jednym ze zdjec jest widoczna sonda wykryta jako numer, nie macie problemów z tymi clipami od tego sprzedającego?
Jak wam wykrywa ta sonde, jako numerki czy jako RTL....?

Awatar użytkownika
badyl
___________________
___________________
Posty: 209
Rejestracja: 1 rok temu
Imię: Paweł
Lokalizacja: Radom
Województwo: Mazowieckie
Moje auto: Espace IV 2.0 T F4R
Grand: Tak
Rok produkcji: 2006
LPG: Tak
Kontakt:

Re: CLIP Z CHIN

Post autor: badyl » 1 miesiąc temu

Ja nie mam żadnego problemu a wykryta sonda tO RTL 2002 czy coś takiego i działa bardzo dobrze na Win 7 .

Awatar użytkownika
szeroki10
Posty: 84
Rejestracja: 2 miesięcy temu
Imię: Rafał
Lokalizacja: Rzeszów
Województwo: Podkarpackie
Moje auto: Espace IV 2.0 dCi M9R
Grand: Tak
Rok produkcji: 2009
LPG: Nie
Kontakt:

Re: CLIP Z CHIN

Post autor: szeroki10 » 1 tydzień temu

Witam
Dzisiaj a w sumie to wczoraj przy wódce z tatusiem z racji tego iż obaj jesteśmy posiadaczami marki Renault pojawił się pomysł o zakupie clipa. Jaki jest koszt i wymagania sprzętowe ? Chciałbym coś sprawdzonego żeby nie mieć później problemów.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika
badyl
___________________
___________________
Posty: 209
Rejestracja: 1 rok temu
Imię: Paweł
Lokalizacja: Radom
Województwo: Mazowieckie
Moje auto: Espace IV 2.0 T F4R
Grand: Tak
Rok produkcji: 2006
LPG: Tak
Kontakt:

Re: CLIP Z CHIN

Post autor: badyl » 1 tydzień temu

Zakup w Polsce nie w Chinach koszt około 600zł w górę na portalach aukcyjnych, win 7 32. i śmiga .Ja kupiłem od Goście z Solca Kujawskiego wszystko sprawne działa ok

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości